Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джокович продължава на четвъртфиналите на US Open

[post-views]

Световният номер едно Новак Джокович е първият тенисист от мъжката схема, който си осигури участие на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Сърбинът, който е поставен начело и в схемата, се наложи с 6:1, 7:5, 6:4 над германеца Филип Колшрайбер.
Джокович, който стигна до финала в последните четири години и спечели турнира през 2011, се намира в прекрасна форма, въпреки началните притеснения от подгряващите надпревари в САЩ. Той се нуждаеше от едва 19 минути, за да поведе с 5:0 в първия сет, преди 22-ия в схемата Колшрайбер да задържи свое подаване. Малкият триумф обаче не издържа дълго време и Джокович спечели срещата след малко над два часа игра в Ню Йорк. Джокович, който до момента не е губил сет, чака на четвъртфиналите Анди Мъри.
Британецът Анди Мъри победи французина Жо-Вилфрид Цонга със 7-5, 7-5, 6-4 в осминафинален мач от US Open. Срещата бе равностойна и много оспорвана, но в крайна сметка британецът успя да наложи волята си.
По този начин Мъри се реваншира за загубата от Цонга на турнира в Торонто, състоял се неотдавна. Турнирът бе спечелен от французина, който по пътя си към трофея победи последователно нашия Григор Димитров, Анди Мъри, сърбина Новак Джокович, а на финала и швейцареца Роджър Федерер.

Най-ново

Виж още

Избрани