Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Лъвовете” стартираха с победа на Световното в Полша

[post-views]

Българският национален отбор по волейбол стартира с победа участието си на световното първенство в Полша. „Лъвовете” се наложиха над Мексико с 3:0 гейма, като спечелиха отделните части с 25:16, 25:17 и 25:21. Нашите играха стабилно през целия мач, но началото бе най-силно. В първия гейм те тотално надиграха съперника и поведоха със 7:5, а после не допуснаха нито веднъж „ацтеките” да си помислят за обрат. Първото техническо прекъсване дойде при 8:6, а до края на гейма тимът ни показа изключителна концентрация, за да го затвори в крайна сметка при 25:16.
Втората част също започна с превес водения от Пламен Константинов тим, но Мексико в един момент успя да изравни. В крайна сметка нашите отново показаха добра игра и триумфираха убедително – 25:17.
Третият гейм започна равностойно, но българите отново съумяха да вземат превес и въпреки, че допускаха малко повече грешки, затвориха гейма и мача с чиста победа след 25:21. След успеха България и Русия са с по три точки в групата. Следващата среща на България е в сряда от 14:00 часа срещу Канада. Останалите състави в нашия поток са Китай и Египет.

Най-ново

Виж още

Избрани