Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Михайлов готов да налага формулата на селекционера Пенев за повече българи в „А” група

[post-views]

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подкрепи формулата на Любослав Пенев за родното първенство. Селекционерът на мъжкия ни национален отбор е против да има повече от шестима чужденци на терена.
„Максимум трябва да бъдат пет, а останалите да са българчета. Всички национални треньори са недоволни от чужденците в техните първенства, така че това е нормално. Ще настоявам да има шестима българи на терена през цялото време. Поне както са нормативите на ФИФА – 6-5. Иначе може да играят 11 румънци в нашите отбори и никой не може да ги спре. Ще настоявам догодина да са минимум 6-има на терена през цялото време. И да стискате палци!”, обоснова позицията си председателят на БФС.
Михайлов коментира и предстоящата първа евроквалификация за шампионата във Франция през 2016 година. На 9 септември „лъвовете” гостуват на Азербайджан в Баку.
„Винаги е важно началото. Ще бъде много тежко, защото Азербайджан е сериозен отбор. Берти Фогтс има да ни връща. Ние обаче също искаме да му покажем, че всеки път го бием”, заяви той.
Фогтс беше начело на Германия на Световното първенство през 1994 г., когато нашите биха актуалния световен шампион с 2:1 на четвъртфиналите. Освен това България обърна Германия и в квалификациите за Евро 1996 в Англия в София от 0:2 до 3:2. Тогава той още бе селекционер на Бундестима.

Най-ново

Виж още

Избрани