Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Серина Уилямс се класира за четвъртфиналите US Open

[post-views]

Американката Серина Уилямс, миналогодишна победителка в Откритото първенство по тенис на САЩ, се класира с лекота за четвъртфиналите на турнира след победа с 6:3, 6:3 над естонката Кая Канепи. Уилямс спечели всяко свое разиграване на първи сервис в началния сет, като междувременно заби и шест аса. Тя спечели 63 процента от своите първи подавания и в нито един момент от сета не беше изправена пред разиграване за пробив срещу себе си. През втория сет зрителите видяха далеч по-лош сервис от страна на двете тенисистки, които направиха общо шест пробива. Уилямс обаче отново се оказа по-добра и затвори мача за 65 минути.
Поставената под номер 11 в основната схема Флавия Пенета се класира за петия в кариерата си 1/4-финал на Откритото първенство на САЩ. 32-годишната италианка изигра добър мач срещу 29-ата поставена Кейси Делакуа (Австралия) и я победи със 7:5, 6:2 след точно 80 минути игра. Така Пенета очаква в следващата фаза на Серина Уилямс (САЩ). Пенета, която достигна до 1/2-финалите в Ню Йорк през миналата година, но отстъпи срещу Виктория Азаренка, се нуждаеше от 50 минути, за да вземе първия сет. В тази част имаше общо пет пробива, но решаващият дойде при 5:5, когато представителката на Италия нанесе своя удар и след това затвори сета при собствен сервис.
Във втората част Пенета диктуваше изцяло случващото се и доста бързо поведе с 4:0. 29-годишната австралийка, която е под номер 32 в ранглистата в момента, така и не навакса изоставането си.

Най-ново

Единична публикация

Избрани