Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Галерия „Възраждане” празнува 19 години с изложба на Ставри Калинов

[post-views]

На 2 септември пловдивската галерия „Възраждане” отбеляза своята 19-а годишнина с изложба от скулптура и стъкло на художника Ставри Калинов, научи БА от кураторката Красимира Алексиева.
„Творец. Търсещ. Непоколебим. Работохолик. Надарен. Разнолик. Неуморим. Мъдрец. Добряк. Автор. Аватар. Всичко това и още много е Ставри Калинов, който скоро ще навърши 70 години”, казва Алексиева. Той все още е любопитен като дете и също толкова наивен в чистото си отношение към изкуството. Талантлив до Бога, от всеки материал измъква магията му, за да създаде своите авторски уникати. Няма значение дали е хартия, платно, метал, стъкло, камък – всичко се подчинява на фантазията му и получава желаната форма в ръцете му. Ставри е преизпълнен с идеи и любов, няма да му стигнат десет живота за да сътвори всичко, което се ражда в душата и мозъка му. Работи като черноработник от зори до здрач и не зачита границите на умората, досадата или примирението.
Защото Ставри Калинов е един от малкото магьосници в съвременното ни изкуство и ако не твори – ще умре, убедена и Красимира Алексиева.
Изложбата ще продължи до 15 септември.

Най-ново

Единична публикация

Избрани