Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Столична библиотека вече предлага интернет достъп

[post-views]

Нов информационен център превърна Столична библиотека в първото учреждение в София, което предлага на читателите и мобилна версия за достъп до електронните си каталози. Посетителите на центъра ще получат достъп до безплатен интернет, книги, каталози, дигитални колекции и други електронни ресурси на библиотеката.
Целта на новия център е да създаде съвсем различен облик на добре познатата сграда на площад „Славейков” – Столична библиотека в интернет, достъпна навсякъде, по всяко време за всеки читател.
Библиотеката представи и изложба, посветена на деня на София. Експозицията е озаглавена „Расте но не старее”. На таблата са изложени градоустройствените планове приемани през годините, снимки и документи на емблематични обществени сгради.
Всички експонати са част от фонда на отдел „Краезнание” и проследяват метаморфозите,които претърпява градът по пътя си от ориенталско селище в края на XIX в. до модерен европейски град днес.
По време на откриването зам.-министърът на образованието Ваня Кръстева пожела на столичани да откриват в библиотеката, сред информацията за града и за света изобщо идеи не само за настоящата, но и за бъдещата София.

Най-ново

Единична публикация

Избрани