Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Камерун разби Кот д’Ивоар с 4:1 в Яунде

[post-views]

В Група „D” Камерун разби Кот д’Ивоар с 4:1 у дома в столицата Яунде във втория кръг от мачовете в Група на квалификациите за Купата на африканските нации. Това е най-голямото поражение за котдиворците от повече от 10 години насам. Гостите оставяха много свободни пространства в защита и си изпатиха в 14-ата минута.
Нжие от Лион напредна отляво и след рикошет в крака на един от най-впечатляващо представилите се играчи на Кот д’Ивоар на световното – Серж Орие, топката влетя в мрежата за 1:0. Те все пак стигнаха до търсения изравнителен гол само 10 минути след първото попадение.
Серж Орие надигра своя опонент отдясно с физическа мощ и стреля, вратарят Ондуа изби в краката на Яя Туре и халфът на „Манчестър Сити“ нямаше проблеми да изравни.
Бранителят Ламин Коне отклони назад с глава, Абубакар се възползва и върна аванс на домакините 37-ата минута. Камерун се преобрази след почивката и вместо да пази гола аванс, направи натиск. Абубакар овладя при едно меле и заби втория си гол в мача за 3:1.
Камерун уби интригата тотално четвърт час преди края. Абубакар копна перфкетно за Нжие и той също вкара своя втори гол – 4:1. в другия мач от група „D” Конго надви Сиера Леоне с 2:0 като гост. Така Камерун е лидер с 6 точки, Кот д’Ивоар и ДР Конго са с по 3, а Сиера Леоне има нула.

Най-ново

Единична публикация

Избрани