Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Карловци с класа на волейболното поле

[post-views]

Във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”-Варна се проведе общоармейският шампионат по волейбол. В него взеха участие 8 състава – Сборен отбор на Сухопътни войски, Военновъздушни сили, Военноморски сили, НВУ „В. Левски”, в.ф. 34750 – Карлово, в.ф. 24150 – Ст. Загора, в.ф. 32990 – Пловдив и ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”.
Шампионатът бе открит от заместник-началника на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” капитан I ранг Светослав Димитранов.
Тимовете бяха разделени на две групи с мачове всеки срещу всеки. Първите два отбора в групите се класираха за полуфиналите. В едната компания това бяха отборите на ВМС и на СВ, а в другата – отборът на в.ф. 34750 – Карлово и този на ВВС.
Състезателите се бореха мъжки за доброто отиграване на топката, но победите вземаха отборите, които бяха добре подготвените не само физически, но и психически. Тук е моментът да се отбележи, че за първи път ръководството на Военновъздушните сили покани за съвместна подготовка един от основните си съперници – отбора на Сухопътни войски, с което се създаваха условия за социални комуникации, предпоставка за „чиста игра” и пример за следване на мотото на Международния съвет за военен спорт – „Приятелство чрез спорт”.
Също така, за отбелязване е фактът на близо десетседмичната подготовка за шампионата на отбора излъчен от в.ф. 34750 – Карлово. С това ръководството на формированието доказва, че с представянето си отборът показва състоянието на физическата подготовка и кондиция на военнослужещите в Карлово и че спечелването на отличие от военен шампионат е чест и гордост за военното формирование.
На полуфиналите се срещнаха СВ и в.ф. 34750 – Карлово 0:2 и ВВС и ВМС 2:1.
Шедьовърът на турнира бе финалният мач между ВВС и в.ф. 34750 – Карлово. Двубоят бе изпълнен с красиви изпълнения от блокове и забивания, достойни и за световната лига. След оспорвана битка победата взе отборът на в.ф. 34750 – Карлово с 2:0 (26:24;25:21), воден от играещия треньор сержант Красимир Краев и капитан редник Милен Гергински – обявен и за най-добър нападател на турнира.
На трето място остана отборът на СВ, който се наложи над този на ВМС с 2:0.
За най-добър разпределител бе определен редник Ивелин Димитров от в.ф. 34750 – Карлово, а за най-полезен за отбора – редник Валери Динев от ВВС.
Шампионатът бе закрит от заместник-началника на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” капитан I ранг Светослав Димитранов.

Крайно класиране

1. в.ф. 34750 – Карлово

2. ВВС

3. СВ

4. ВМС

5. ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”

6. НВУ „В. Левски”

7. в.ф. 24150 – Ст. Загора

8. в.ф. 32990 – Пловдив

Най-ново

Единична публикация

Избрани