Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На 2 август 2014 година приливна вълна заля град Мизия. Наводнението, предизвикано от поройните дъждове през лятото, взе две жертви в града, а стотици домове бяха залети и разрушени. Стопаните им останаха без покъщнина, а водата не се отдръпна от къщите и от улиците на града рекордно дълго време.
В изпълнение на третата мисия на въоръжените сили за помощ на населението при кризи от невоенен характер, рамо до рамо с населението на града, военнослужещите от Сухопътните войски преживяха трагедията и помогнаха на пострадалите с техника и храна.
Пред камерата на ВТК военните разказват за преживяното, докато са помагали на жителите на Мизия в първите дни на бедствието, споделят как поддържат хигиената на полевата кухня, как се приготвят топли ястия за 700 души ежедневно и как раздават хранителни продукти на пострадалите.
По време на операция „Мизия” военнослужещите положиха огромни усилия да съдействат на местната власт в пострадалия град, те действаха съпричастно и отговорно, за да облекчат тежкото положение на хората, които не можеха да разчитат на друга помощ.

Най-ново

Единична публикация

Избрани