Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Участваме в съвместно учение с кораби от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО

[post-views]

Военноморските сили на Република България и Румъния и кораби от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО (SNMG2) ще проведат на 17 и 18 септември, съвместно учение от типа PASSEX югоизточно от град Констанца извън териториалните води на Румъния.
Целта на учението е да се повиши оперативната съвместимост с военноморските единици на страни- членки на НАТО, да се подобри взаимното разбирателство и да се повиши подготовката на екипажите на море.
От българска страна участва фрегата „Дръзки”, с командир капитан II ранг Георги Савов. От румънска страна участват 2 кораба, а от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО (SNMG2) – канадски военен кораб „Торонто” (HMCS Toronto) и испански военен кораб „Алмиранте Хуан де Борбон” (ESPS Almirante Juan de Borbón).
В плана на учението са включени епизоди по съвместно тактическо маневриране, по обмен на данни за осветяване на надводната и подводната обстановка, за отразяване атаките на въздушен и надводен противник и др.
Двата кораба от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО ще направят рутинна неофициална визита в пристанище Варна от 19 до 22 септември 2014 г.

Най-ново

Единична публикация

Избрани