Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Генeрал-майор Андрей Боцев участва в 22-та годишна конференция на Сухопътните войски на европейските държави

[post-views]

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев участва в 22-та годишна конференция на Сухопътните войски на европейските държави, която се проведе от 15 до 17 септември във Висбаден, Германия.
Във форума, който се състоя под домакинството на Сухопътните войски на САЩ в Европа, участваха представители на 39 държави от Евроатлантическата зона.
Конференция дава възможност за провеждане на дискусии, свързани с актуални военни въпроси, засягащи европейските сухопътни войски.
Надсловът на тазгодишната среща беше „Сухопътните войски 2020: Глобално ангажирани и отговорни“.
Участниците споделиха идеи за повишаване на оперативната съвместимост, способностите за развръщане в съюзен формат и съвместната подготовка в рамките на инициативата за свързаност на силите.
В социалните мероприятия на форума лекции изнесоха и председателят на Конференцията за сигурност – Мюнхен посланик Волфганг Ишингер, професор Джулиан Линдли – представител на Френския институт за държавническо изкуство и посланикът на САЩ в Украйна господин Джефри Пиат, които представиха интересен поглед върху бъдещата среда за сигурност и глобални заплахи.

Най-ново

Единична публикация

Избрани