Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Австралия попадна в полезрението на „Ислямска държава”

[post-views]

Австралийската полиция е задържала 15 души след доклад на разузнаването, че ислямски екстремисти планират случайни убийства на територията на страната, съобщи БиБиСи.
Премиерът Тони Абът заяви, че висш военен от групировката „Ислямска държава” е призовал за „демонстративни убийства”, които включват и публични обезглавявания.
В антитерористичната операция са участвали около 800 тежко въоръжени федерални и щатски полицаи. Щурмувани са дузина частни имоти в Сидни и в източните градове Бризбейн и Логан, каза зам.-комисар Андрю Колвин от федералната полиция.
На един от задържаните са повдигнати обвинения. Според прокурори той е планирал да убие някого по особено жесток начин. Австралийски медии съобщиха, че според заговора е трябвало да бъде заловен случаен гражданин, който да бъде обезглавен пред камера, но преди това трябвало да държи знамето на „Ислямска държава”.
Арестите са били извършени само няколко дни след като страната повиши нивото на тревога за опасност от тероризъм в отговор на заплахата, която представляват поддръжниците на групировката „Ислямска държава“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани