Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лобират за връщането на Мартин Стоев

[post-views]

Българският национален тим по волейбол се прибра от Полша, където направи най-слабото си участие във финали на световно първенство. Нашите постигнаха едва три победи, но те бяха срещу слабаци от ранга на Египет, Мексико и Китай.
В останалите срещи, без тази срещу олимпийските първенци от Русия, България игра безобразно и в крайна сметка се нареди на унизителното 14-то място.
След грандиозния резил в средите на българската волейболна опозиция (колкото и рехава да е тя) вече има брожение за назначението на нов треньор и то по-най-бързия начин. Въпреки големите очаквания Пламен Константинов допълнително срина отбора, вероятно с прекомерното си желание да се докаже. Съставът обаче не го припозна като добър стратег.
Друга важна особеност бе, че в родния тим сега няма играч, който да е победител, обединител, играч, способен да поеме отговорността в най-сериозния момент. Няма лидери от типа на Борислав Кьосев, например. Лошото е, че в Полша не видяхме нито един от младите ни национали на високо ниво. Младоците бяха плахи.
Меко казано. Очевидно мъжкият български волейбол е пред невиждана досега криза и трябва да се вземат спешни мерки. Ясно е, че инж. Данчо Лазаров няма да сдаде председателския пост във федерацията и това автоматично спира връщането на Казийски и Радостин Стойчев. Така остават два варианта за нов треньор. Първият е свързан с връщането на Найден Найденов, а вторият и по реалистичен е на поста да бъде поставен Мартин Стоев, с когото България спечели последните си големи успехи – трети места на световно първенство и в турнира за световна купа.
А ето и обяснението на селекционера Пламен Константинов за резила в Полша: „Знаехме, че това е риска да отидем на Световното с трима центрове, но го поехме. Липсва ни лидерство в отбора. В трудните моменти трябва някой да поведе отбора. И трябва да се проявява характер. Лидерът нито се посочва, нито се става лидер! Лидерите се раждат!
Само стоейки като отбор, може да се справим без лидер. Франция е играла винаги без изявени звезди, но винаги е играла като отбор. На нас това ни липсва. За всичко друго може да не ни стигна времето, но физически всички бяха в почти перфектно състояние с изключение на Цецо.
Не успяхме да се наложим заради по-малкото време, да наложим стил на игра. Всяка треньорска смяна води и до нови катаклизми. Аз не съм разговарял с никой от Федерацията, не знам дали ще ми бъде предложено да продължа. Искам да си помисля! Разколебаха ме последните два мача.
Това бездушие ме разколеба. Опитах се да го променя но не успях“, коментира Константинов при пристигането на тима в София.

Най-ново

Единична публикация

Избрани