Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Модерна съблекалня за Роналдо в София

[post-views]

Националният стадион „Васил Левски” тези дни навършва 61-а години. Наистина достолепна възраст. На него милиони приятели на спорта са видели епични мигове на спортна слава и са зърнали още мъка и сълзи. Триумфите обаче са повече. След по-малко от три седмици феновете ще изпълнят, надяваме се до краен предел стадиона в големия парк на София, за да посрещнат първата домакинска среща на „Лудогорец” в Шампионската лига.
Гостува ни не кой да е – тук ще пристигне компанията на Кристиано Роналдо от европейския клубен първенец „Реал” Мадрид. Тим единствен печелил десет пъти най-престижния клубен турнир на планетата.
И наистина ще бъде велико преживяване. Поне за щастливците, които ще успеят да се преборят за входен билет. А стадионът ще ги посрещне с нови одежди. В момента по предписание на УЕФА вървят трескави ремонтни работи в сектор „А“. Напълно освежени са двете съблекални, в които няма да припари никой преди Роналдо да прекрачи прага.
Единственото ново поискано от УЕФА тук е да бъдат монтирани големи телевизори, а интернет връзката трябва да бъде перфектна. Всичко това е осигурено. Ще бъдат премахнати преградите и металните врати в тунела. От УЕФА се чудели, защо футболистите от двата тима трябва да са отделени, като в кошара. Но кой да им каже, че по тези места често се случва до размяна не само на ругатни между играчите… Особено, когато се сблъскат „Левски” и ЦСКА.
Може и да е смешно, но се оказа, че досега игрището на „Васил Левски“ е било с по-големи размери за тази надпревара. На последният мач на „Лудогорец” със „Стяуа” от УЕФА измерили 105 метра и 40 сантиметра дължина и 68 метра и 20 сантиметра ширина. Излишните квадратни сантиметри вече са отстранени и сега теренът е сведен точно 105 на 68 метра.
Точно такива размери искат за групите на Шампионската лига. Иначе по правилник теренът може да е и по-голям.
За радост на журналистите ложата на новинарите вече ще е за 180 братя по перо. Направена е отделна зала за фоторепортерите, а с нова визия ще са залите за пресконференция и за репортерите до трибуната. До дни пък ще бъде сложено модерно табло на мястото на старото в сектор „Б”. Таблото ще бъде също последно поколение.
В момента върви и основен ремонт на ВИП ложата, като видните личности ще могат да се радват на невиждан досега лукс на този стадион. Изграждат се още нови тоалетни.
До 20 септември трябва да си тръгнат строителните бригади, а на 26 септември ще се настанят екипите на УЕФА. А стадион „Васил Левски“ за кратки срокове ще получи шампионски вид.

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани