Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Италианската армия ще отглежда марихуана

[post-views]

Италианската армия получи разрешение да отглежда марихуана за медицински нужди. Процесът ще става в специална военна лаборатория, като целта е да се произвеждат лекарства за лечението на редки болести. Италианските министри на отбраната и здравеопазването подписаха специално споразумение за узаконяването на дейността.
И двете страни са убедени за плюсовете армията да отглежда марихуана, защото военните имат капацитета да регулират процеса, категоричен е министърът на отбраната Роберта Пилоти.
Здравният министър Беатриче Лоренцин подчерта, че повереното й ведомство вече е разрешило производството на лекарства от опиати или кокаин.
Марихуаната е безвредна и с нея могат да се лекуват паталогични болести или да се използва като болкоуспокояващо, смята здравният министър.
Притежанието, продажбата и отглеждането на канабис е забранено в Италия и страната разчита изцяло на внос от Холандия, за да покрие нуждите от медицинска марихуана. Лекарствата от растението са легални, но твърде скъпи и в повечето случаи не се покриват от здравната каса.
За разлика от Италия, в САЩ и редица други страни в ЕС отглеждането на марихуана за лечебни нужни е законно.

Най-ново

Единична публикация

Избрани