Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Оценяват бойните способности на щаба на 61-ва механизирана бригада

[post-views]

В района на военно формирование 34 750- Карлово започна проверка и оценка на бойните способности (CREVAL) на щаба на 61- ва механизирана бригада. Целта е да се проверят и оценят бойните способности на щаба на бригадата като декларирано формирование за силите на НАТО.
Проверката е в изпълнение на програмата на Върховния главнокомандващ на НАТО в Европа и Националния план за сертифициране, проверка и оценка на декларираните щабове и формирования от въоръжените сили на Република България за участие в колективната отбрана на Алианса. Тя ще продължи до 26 септември 2014 г.
Комисията оценители от Министреството на отбраната е ръководена от директора на дирекция „Операции и подготовка” комодор Кирил Михайлов. В проверката участва и контролна група от Сухопътното командване на НАТО (LANDCOM) в Измир, Турция, ръководена от полковник Хосе Рекехо (Испания).
Днес командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков изнесе брифинг за членовете на комисията и контролната група, на който присъстваха военнослужещите от щаба на бригадата.
Оценката на бойните способности се извършва на всеки три години. За щаба на бригадата това е втора оценка, като на първата, проведена през 2011 г. оценката беше „Боеготов“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани