Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ст. сержант Николай Калайджиев, курсант в авиационния факултет на НВУ „Васил Левски”

[post-views]

Николай Калайджиев е в четвърти курс на факултета, издържал е с оценка „отличен” стажа по летателна подготовка, който се проведе през лятото на тази година и продължи повече от два месеца.
Той споделя, че е сбъднал мечтата си да полети, а обучението, получено през четирите години в авиационния факултет го е изградило като характер и го е подготвило да изпълнява задачите си по пилотирането на самолети във военна среда.
След приключването на тазгодишния стаж, Николай Калайджиев завършва първия модул от обучението си, а в гражданската авиация той се равнява на сертификат PPL – право на самолетоводене, полет по прибори, зона „сложен пилотаж”, „прост пилотаж”, а това са и главните задачи при управлението на самолети.
„Доволен съм от целите, които постигнах тази година. Дано през следващата, в пети курс, продължим обучението си с нови стажове”, казва летецът.
Ст. сержант Калайджиев е женен и има едно дете. След завършването на университета се надява службата му да продължи в авиобаза Граф Игнатиево.

Най-ново

Единична публикация

Избрани

No data was found