Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Яна Кудрявцева спечели златото на топка и обръч на Световното по художествена гимнастика

[post-views]

Яна Кудрявцева спечели златните медали във финалите на топка и обръч от световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Измир (Труция). Рускинята беше безапелационна във финала на. Среброто отново отиде в руския тим – грабна го Маргарита Мамун.
До бронзовото отличие се добра корейката Йон-Джае Сон. Във финала на топка титлата стана притежание на двете рускини – Яна Кудрявцева и Маргарита Мамун, които разделиха първото място. На третата позиция се нареди представителката на Беларус Мелитина Станюта.
България нямаше представителки и в двата финала, след като Мария Матева, Невяна Владинова и Радина Филипова останаха извън първите 8. В квалификацията на топка Радина Филипова е 22-а, Невяна Владинова – 23-а, а Мария Матева е 31-а. В пресявките на обръч с най-висока оценка от българките е Матева е 15-а, Филипова – 36-а, а Владинова – 45-а. В отборното класиране България заема осмото място.
Начело е Русия. В класирането за индивидуалния многобой след първите два уреда Мария Матева е 21-а, Радина Филипова е 31-а, а Невяна Владинова – 36-а. Днес Мария Матева и Невяна Владинова ще играят в квалификациите на бухалки и лента.

Най-ново

Единична публикация

Избрани