Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Порошенко: примирието най-накрая работи

[post-views]

Украинският президент Петро Порошенко обяви, че ще представи мащабен план със социални и икономически реформи по-късно вчера, който ще позволи на бившата съветска република да кандидатства за членство в ЕС до 6 години, съобщи Ройтерс.
Агенцията припомня, че украинският парламент ратифицира споразумението за асоцииране с ЕС на 16 септември, макар че частта за търговските отношения ще влезе в сила от януари 2016 година. Порошенко, който говори пред правосъдието, изтъкна, че за първи път от много месеци няма загинали или ранени през последните 24 часа в Източна Украйна, подчертавайки, че примирието „най-накрая започна да работи“.
Междувременно премиерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко съобщи, че са открити нови масови гробове на територията, която е под контрол на опълчението, съобщи ИТАР-ТАСС. „Засега са намерени три гроба. В един от тях са положени около 40 тела на мирни жители, а другите два – телата на пленени опълченци и украински войници”, каза той.
Случаят се разследва от специалисти на самопровъзгласилата се република, както и от международни експерти – от Русия и Европа.

Най-ново

Единична публикация

Избрани