Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Милан” гради стадион по немски модел

[post-views]

Директорът в Милан Барбара Берлускони продължава да работи по проекта за изграждане на нов стадион. Дъщерята на Силвио Берлускони води разговори с представителите на общинската власт в Милано, за да бъде уточнено къде ще бъде най-добре да се изгради новото съоръжение. Семейството на бившия италиански премиер засега удря на камък в опитите да вземе земята, върху която в момента е разположена експо зоната в града.
По-вероятно е новият стадион на Милан да се намира на 6 километра западно от „Сан Сиро“ в региона Баджо. Според информацията, семейство Берлускони е постигнало принципно споразумение с местната власт, съоръжението да бъде издигнато в тази част на града. Милан иска да разполага със свой собствен, отделен стадион, но през последните седмици Барбара Берлускони имаше затруднения в преговорите относно цената на земята, която поискаха от местната власт в града.
Новият стадион на Милан ще бъде в стил „Алианц Арена“ и „Емирейтс“, където са домовете на германския футболен колос Байерн Мюнхен и лондонския Арсенал. Все още не се съобщават финансови параметри по неговото изграждане.

Най-ново

Единична публикация

Избрани