Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Има данни за купуване на гласове във фирми за чистота

[post-views]

Има данни за опит за купуване на гласове във фирми за чистота, съобщи на последното заседание на Гражданския борд за свободни и честни избори заместник-директорът на ГД „Криминална полиция” Георги Арабаджиев. По отношение на преференциалния вот партиите са успели да обуздаят своите кандидат-депутати и до момента няма противозаконна агитация.
„До момента няма сериозни сигнали да са се явили купувачи на гласове сред групите, които обикновено са склонни да се включват в подобна „търговия”, заяви Арабаджиев.
Думите му бяха допълнени от зам.-председателят на ДАНС Ваня Стефанова, която коментира, че в сравнение с изборите за Европейски парламент, сегашната предизборна кампания е доста по-спокойна и има малко сигнали за посегателства върху политическите права.
Прокуратурата ще направи сериозен анализ на изборните нарушения едва след приключването на изборите, стана ясно от нейния представител Илона Кръстенякова.
На този етап от подготовката на изборите ЦИК е разкрила 428 секции в 50 държави. Във всички секции, включително и в тези, намиращи се в Турция, ще бъдат командировани служители на външното министерство, които ще представляват българската държава.
Гражданският борд за свободни и честни избори апелира към всички участници в изборния процес за спазване на закона.

Най-ново

Единична публикация

Избрани