Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тенисистите от ВСК „Феникс”- Граф Игнатиево спечелиха Държавното военно първенство

[post-views]

ВСК „Феникс” -Граф Игнатиево спечели държавното военно първенство по тенис. Домакин на проявата беше град Варна, а в нея се включиха рекордните до момента 17 мъжки и 8 женски военни спортни клуба. Представителите на „Феникс”- Граф Игнатиево изпревариха убедително ВСК „Спартан”-Враждебна и ВСК „Варна” в генералното подреждане, най- вече благодарение на по-доброто представяне на дамите в състава си. В отборното състезание при мъжете ВСК „Спартан”-Враждебна е победител, пред „Феникс”-Граф Игнатиево и ВСК „Щурмовак”-Безмер.
Дъждът, излял се над кортовете на ВПД „Флагман”, попречи на провеждането на пълноценно отборно състезание при жените. От изиграните до момента на прекратяването му срещи за шампион беше определен Университетски главен спорен клуб ВМУ „Н. Й. Вапцаров”- Варна, пред ВСК „Феникс” и ВСК „Стрямци”. В индивидуалната надпревара представителката на Морското училище Светлана Николова спечели златния медал.
Среброто е за капитан Преслава Кожухарова от „Спартан” -Враждебна, бронзът за Диана Никифорова от ВСК „Стрямци”- Карлово.
„Радвам се на видяното по кортовете – всички участници подобряваха играта си с всеки изминал ден на турнира, защото се бореха не за наградите, а за подобряване на спортните си умения”, коментира спортната изява зам.-директорът на дирекция „Социални дейности” в МО Николай Икономов.
Държавното военно първенство по тенис се проведе за трета поредна година, а амбицията на организаторите от МО и Националната военна спортна федерация е всяко следващо издание да е все по масово.

Най-ново

Единична публикация

Избрани