Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Вицеадмирал Николов: Морето обича смелите

[post-views]

Носете в сърцата си любовта към морето и помнете, че то обича доблестните и смелите! С тези думи началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов се обърна към личния състав на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” по време на откриването на учебната година в Морското училище.
Бъдете честни и смели воини, служете вярно на армията и флота, бъдете предани на народ и Родина, посъветва той курсантите и студентите. Вицеадмирал Николов благодари на преподавателите, че успешно реализират обучението на младите кадри като стойностни личности.
Тържеството започна със слово на началника на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”, капитан първи ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров. Капитан втори ранг Марко Фаусто, представител на ВМС на Италия, връчи почетен кортик на курсант-мичман Златан Златев със специализация „Корабоводене за ВМС”.
Лекция на тема „Предизвикателствата пред въоръжените сили в съвременната среда на сигурност“, която изнесе вицеадмирал Николов, постави началото на учебната година за курсантите от ВВМУ.
По традиция бяха открити и два нови кабинета – по морско дело и лаборатория за превенция и преодоляване на последствията от нефтени разливи и аварии в морския транспорт.

Най-ново

Единична публикация

Избрани