Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България изживя още една славна футболна вечер. Дари ни я бойкият тим на Лудогорец. Страхотна атмосфера и голям мач срещу най-добрия тим на планетата в момента – Реал Мадрид. За жалост за историята ще остане само резултатът. А той отново е негативен. Въпреки суперлативите за момчетата на Георги Дерменджиев. Все пак Лудогорец направи всичко възможно, за да играе като с равен. Както всъщност се опитваше да играе преди години и Левски, но без успех. Сега нещата са малко по-различни, тъй като „орлите” демонстрират непрекъснат стремеж да се мерят с първите на Стария континент.
Затова ще определим като поредният голям мач битката срещу Реал Мадрид. Два дни след емоциите е редно да погледнем с трезви очи и поведението на арбитрите от Шотландия.
Като изключим една ситуация (отменен гол на Роналдо), през другото време арбитърът отсъди всички спорни положения в полза на актуалния носител на Шампионската лига. Дали това е тенденция? Всъщност реферът сериозно сбърка при отсъждането на втората дузпа за Реал. Крейг Томпсън определено се подведе по нескопосаното театрално изпълнение на Роналдо. В тази 21-а минута португалецът се свлече като умиращ лебед, а съдията Томпсън само дето не извади писалка, за да поиска от звездата автограф.
За останалото може да се спори от анализаторите, но трябва да ни е ясно, че именно звездни отбори като Реал са основни стълбове в многомилиардния футболен бизнес и по тази проста финикийска причина се ползват с нерегламентирани бонуси. Тъжно, но факт. И затова е много трудно тимове от ранга на Лудогорец да успяват да направят сензация в подобни битки. Освен късмет трябват и повече от един гол.

ЛУДОГОРЕЦ – РЕАЛ МАДРИД 1:2

1:0 Марселиньо 7
1:1 Роналдо 22 д.
1:2 Бензема 78

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, А. Александров, Моци, Минев, Ешпиньо (82-Анисе), Дяков, М. Александров (82-Мисиджан), Марселиньо (70-Вандерсон), Дани Абало, Безяк

РЕАЛ МАДРИД: Касийяс, Арбелоа, Варан, Рамос, Марсело, Модрич (73-Кроос), Ияраменди, Иско (76-Родригес), Бейл, Чичарито (66-Бензема), Кристиано Роналдо

Жълти картони: Ешпиньо, Дяков, Анисе, Минев, Абало (Лудогорец), Рамос (Реал Мадрид)

Редно е обаче да поздравим лудогорци и треньорите им за най-важното в този мач. Домакините съумяха да обезвредят най-силното оръжие на Реал – високата скорост. Играчите в зелено през целия мач бяха плътно до противника без да му дават много големи пространства за скоростни атаки. Тук испанците бяха изненадани. А това, че Реал подходи доста надменно в началото си е проблем на този отбор. Така възпитаниците на Георги Дерменджиев за втори път изумиха футболна Европа със силното си представяне.
В голяма част от мача българският тим игра на нивото на най-успешният клуб в света и това бе оценено по достойнство.
Иначе попадението за българите бе дело на Марселиньо в 7-ата минута. За Реал се разписаха Роналдо в 22-ата от дузпа и Бензема в 78-ата минута.
Голям мач направи вратаря на Лудогорец Владимир Стоянов. Той спаси първата дузпа, бита от Роналдо и направи няколко невероятни отигравания през мача, които показаха високата му класа.
„Има за какво да се съжалява. Играхме спокойно и уверено. Каквото и подценяване да има от Реал, играхме футбол. Не искам да коментирам съдиите. Изиграхме добър мач срещу най-добрия отбор в света. Доволен съм от това, което направиха момчетата. Пак за малко не ни стигна да вземем точка.
Получи се хубав мач, но резултатът можеше да е по-добър за нас. Реал са невероятни звезди, галактически отбор. Една невероятно очарователна публика – една интелигентна публика от цяла България. Няма ексцесии, жени и деца гледат, и се наслаждават“, каза треньорът Дерменджиев.
Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев пък открито назова истината: „Явно все още не сме дорасли да се борим с лобито на големите тимове.
Имам предвид, че реферът подкрепи Реал. И те самите можеха да видят това с очите си. Но така е – съдбата винаги е с по-силните и по-смелите. Разбира се, че не се чувствам добре след загубата, но само защото смятам, че можехме да стигнем ако не до максимума, то поне до точката. Чувството е на тъга“.

Александър Кирилов

Най-ново

Единична публикация

Избрани