Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сертифицират 5-та батальонна бойна група

[post-views]

От 06 до 16.10.2014 г. на УП „Корен” ще се проведе тактическо учение „Ответен удар 14” за сертифициране на 5-та батальонна бойна група.
Темата на учението е „Действие на Батальонна бойна група като резерв на Сухопътния компонент в отбранителна операция”. Заключителният етап е предвиден за 16.10.2014 г.
Батальонната бойна група е формирана на основата на в.ф. 52740 – Хасково от състава на 2-ра мбр, усилена с формирования за специални сили, психологически операции, разузнаване, гражданско-военно сътрудничество, логистично осигуряване, защита на силите и Военна полиция.
Преди учението военнослужещите преминаха 180-дневна подготовка, като част от обучението беше в тренировъчните центрове на армията на Съединените щати Графенвьор и Хоенфелс – Германия.
От българска страна в учението участват над 800 военнослужещи и над 200 единици бойна, транспортна и специална техника, а от американска страна над 140 военнослужещи от Корпуса на морската пехота на САЩ и Националната гвардия на щата Тенеси.
Офицер, провеждащ учението е бригаден генерал Димитър Илиев – командир на 2 механизирана бригада, а директор – заместник-командирът на бригадата полковник Недялко Ников.

Най-ново

Единична публикация

Избрани