Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВВС с авиошоу край София в събота

[post-views]

Военновъздушните сили ще отбележат своята 102-годишнина с авиошоу на летище София, което ще се проведе на 11 октомври. Летището ще отвори врати за посетителите в 11 часа, а полетите ще започнат в 13 часа.
ВВС подготвят отдавна своето шоу с което искат да покажат способностите си, да не говорим, че в София подобна атракция не е имало от 25 години.
В летателната програма ще участват основните типове авиационна техника на ВВС. С нея ще се покажат елементи от основните мисии и задачи на военната авиация.
Ще бъде демонстриран маневрен въздушен бой между двойка изтребители МиГ-29 и действия по прикритие на летище от изтребители МиГ-21.
Щурмовите самолети СУ-25 ще атакуват земна цел.
С товарния самолет „Спартан“ ще бъде стоварен парашутен десант, а с вертолетите МИ-17 специалните сили ще извършат операция по спасяване по метода „бързо въже”.
Предвиден е сложен фигурен пилотаж на малки височини, който ще се изпълни поединично, в двойки и в групи от бойните МиГ-29, МиГ-21, щурмовика Су-25, транспортните „Спартани“ и тренировъчните „Пилатуси“ и „Албатроси“.
Вертолетите също ще имат своето авиодефиле с въздушен танц и поклон към публиката.
Специално за любителите на военната авиация ще има статичен показ и всеки желаещ ще може да влиза в самолетите и да се снима с екипажите.
В дисплея ще бъдат представени и другите видове въоръжени сили. Сухопътни войски ще изложат бронирани автомобили и техника и въоръжение на силите за специални операции.
Военна полиция ще покажат своята гордост – „Пустинните котки”. Военноморските сили ще покажат специални водолазни костюми и оборудване.

Най-ново

Виж още

Избрани