Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Воини действат реално край морето

[post-views]

Заключителният етап на двустепенното командно-щабно учение „Съвместна поддръжка – 2014“ се проведе в района на квартал „Долно Езерово“ край Бургас. Военнослужещи от бригада „Логистика“, Щаба за контрол на придвижването, Центъра за наблюдение и контрол на радиационната, химическата, биологическата и екологическата обстановка и Служба „Военна полиция“  развърнаха район за приемане и временно настаняване на формирования на НАТО при изпълнение на задълженията по чл. 5 от Вашингтонския договор, както и на район за натоварване на техника и материални ресурси, съобщиха от МО. Учението стартира в Националния военен учебен комплекс „Чаралица“. То ни доближава до съвременната структура на оперативно планиране, до експериментиране на нови модели в организацията и управлението на бойните действия, каза началник-щабът на СКС бригаден генерал Стефан Петров.
Край морето бяха изградени тактически оперативен център, медицински и наблюдателен пункт. В реални действия бяха развърнати пунктове за дозареждане с ГСМ, както и за техническо обслужване и ремонт, складов район, продоволствен пункт, район за временно настаняване на личния състав,  пункт за съхранение на боеприпаси, полеви парк. Беше използвана съвременна логистична техника за транспорт на материални ресурси и за извършване на товаро-разтоварни дейности. В района за натоварване на техника и материални ресурси действаха пункт за управление на района за натоварване, участък за натоварване на техника на жп вагони и участък за натоварване на материални ресурси.
Реалните действия на военнослужещите  наблюдаваха заместник-началникът на отбраната генерал-майор Нейко Ненов, секретарят на президента по отбрана и сигурност генерал-лейтенант о.з. Атанас Самандов, временно командващият СКС  контраадмирал Георги Мотев, командирът на ВМС контраадмирал Димитър Денев и други началници, и командири.

Най-ново

Единична публикация

Избрани