Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пенев с двама в атака срещу шахматистите

[post-views]

Селекционерът на държавният футболен тим ще започне с учудващо офанзивна тактика в петъчната битка за европейско първенство срещу звездната репрезентация на Хърватия. Пенев ще се опита да разчита на изненадата и се надява, че със силната подкрепа на пълен стадион може да стигне до добър резултат срещу един от фаворитите в нашата предварителна група. Просто идеята е да се повтори ударния мач срещу Италия на старта на миналата квалификационна кампания. БА разбра, че наставникът ще заложи на Ивелин Попов и Илиян Мицански, който бележи често в Германия и отбеляза хладнокръвно един от двата гола при победата над Азербайджан в старта на квалификациите. Тогава Попов бе контузен и се наложи промяна в плановете на тима, но сега всички повикани футболисти са на линия и Пенев може да разчита най-доброто, с което България разполага в момента.
Естествено ще липсва техниката, рутината и спокойствието на Емил Гъргоров. Има обаче, кой да го замести.
По време на лагера в Правец селекционерът отдели специално внимание на футболистите от Лудогорец, които направиха два много силни мача в Шампионската лига въпреки пораженията и продължават да играят по един наистина кошмарно натоварен ритъм. Има идея повечето от лудогорци, които са титуляри в своя тим да бъдат и в основата на националния тим в предстоящите два мача. Става дума за Светослав Дяков и вратаря Владислав Стоянов. От другите сигурен е Гаджев, както и Георги Миланов. Може би и този път Георги Илиев ще трябва да съгражда, а в отбрана Пенев ще е добре да се раздели със своя любимец Апостол Попов и да постави до Бодуров Илия Миланов, например. Това обаче ще се реши в последния момент. Бековете са ясни – Манолев и Минев.
„Аз винаги играя за победа и нищо друго не ме интересува. Пак ме питаш за другите отбори. Нищо не ме изненада в показаното от тях в първите срещи. Ок, италианците са с малко променен състав, но те си остават моят фаворит. Това го повтарям. Всички останали ще се борим за място, което дава право на класиране. Ние имаме цел – участие на финалите! Затова играем мач за мач с едничката мисъл за три точки. Каквото и да говорят хърватите ние си имаме шансове. Аз съм убеден, че всеки, който обича българския национален тим по футбол ще дойде на стадиона и ще подкрепи момчетата“, коментира Пенев.„
От БФС обаче отрекоха информацията, че премията за победа в този мач е по 20 000 евро на човек. Има договорена отборна премия за класиране и пари ще се раздават единствено при свършена работа, обявиха от централата на улица „Иван Асен“.

Статистиката
1942 г. – Хърватия – България 0:6
2002 г. – Хърватия – България 0:0
2002 г. – България – Хърватия 2:0
2003 г. – Хърватия – България 1:0
2004 г. – Хърватия – България 2:2
2005 г. – Българи – Хърватия 1:3

Александър Кирилов

Най-ново

Единична публикация

Избрани