Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

11 + 30 000 в битка за историята

[post-views]

Българският национален тим по футбол е готов да направи един от големите си мачове в последно време. Момчетата на Любослав Пенев тази вечер от 21,45 часа се изправят в изключително важна европейска квалификация срещу звездния тим на Хърватия. През последните дни медиите в бившата югославска република се опитаха да забъркат сериозна интрига, като обявиха българският тим за сбор от анонимници. Директно бе нападнат и капитана Ивелин Попов въпреки, че неговата цена на руския футболен пазар е близо десет милиона евро. Хърватите не подминаха и останалите известни българския състезатели като Георги Миланов и момчетата от Лудогорец.
„Аз предпочитам да говорим след този мач. Не съм засегнат, но този същият журналист, който е писал тези небивалици ми счупи телефона, за да ми иска интервю и да говорим по принцип. Изобщо не му отговорих. Важното е да играем като отбор, да бъдем в един юмрук срещу сбор от звезди. Иначе за премиите ще ти кажа, че според мен всеки един от нас трябва да играе за България без пари, за националната фланелка. Това национален отбор и България е над всичко. Не мислим за точка или за равен. Излизаме единствено за победа”, каза за БА Ивелин Попов.
Очаква се след мача в Осло да бъдат уточнени окончателните параметри по споразумението между БФС и футболистите за премиите в тези квалификации.
До снощи пък бяха продадени повече от 20 000 билета. От БФС се похвалиха, че до края на работния ден на касите в сряда са били разграбени 15 хиляди от ценните хартийки. Очакванията по трибуните за двубоя срещу „шахматистите“ да има поне 30 000 зрители.
„Ние сме достатъчно амбицирани. Все пак това е национален отбор и ако не си амбициран, няма смисъл. Но това като че ли допълнително дразни и амбицира агресивността ни. Колективът винаги е на много добро ниво. Нека да дойдат феновете, защото се нуждаем от тяхната подкрепа, за да победим. За всеки мач дават три точки”, пък коментира Николай Бодуров.

Александър Кирилов

Най-ново

Единична публикация

Избрани