Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обучават служители от МО по управление на проекти

[post-views]

Министърът на отбраната Велизар Шаламанов и постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев се срещнаха с участниците в обучителния курс по управление на проекти и методологията PRINCE2. Международно признатата сертификационна система PRINCE2 (Projects in Controlled Environments) е световно признат метод за ефективно управление на проекти от всякакъв вид и мащаб. В обучението са включени 10 служители на МО. То се провежда в периода от 16 до 18 октомври 2014 г.
Проектното управление е приоритет за военното ведомство, за да се натрупа опит в управлението на проекти по Оперативните програми на Европейския съюз.
„В проектното управление всичко трябва да се развива на висока скорост; в противен случай – то не работи добре. За да се развива на висока скорост, то трябва да бъде добре организирано“, каза министърът на отбраната.
„Надявам се в следващите две седмици да успеем да ускорим въвеждането на проектно управление в Министерството на отбраната“ – каза министър Велизар Шаламанов. За тази цел ще се търси сътрудничество с други министерства, които имат подобна практика, както и с научните звена, подчерта още той.
Участниците, издържали успешно изпита след края на курса, ще получат безсрочен международно признат сертификат по управление на проекти PRINCE2® Foundation. Това ще бъде първата група сертифицирани служители за управление на проекти и методологията PRINCE2.
Обучение преминават представителите на Контролния борд, на Борда за управление на портфолио от проекти, членовете на Бордовете на проекти, както и служители в звеното за управление на проекти.
Лектор на обучението е Петер Кришел от Холандия, който има дългогодишен опит в консултирането и провеждането на обучения по PRINCE2 в над 20 държави и е един от най-опитните международни лектори по метода.
Представените програми осигуряват основите в управлението на проекти – принципи, процеси, теми – управление на риска, планиране, организация, бизнес казус, качество, управление на промените, прогрес, контрол, създаване на продукти, стартиране, иницииране и приключване.
Преди обучението на участниците бе предоставен достъп до обучителна онлайн среда за предварително запознаване с метода и предварителна подготовка за изпита.
Предварителната подготовка дава възможност за ефективно и резултатно провеждане на присъствено обучение и изпит PRINCE2 Foundation в рамките на 3 дни.

Най-ново

Единична публикация

Избрани