Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Верни” изпълнява задачи в Средиземно море

[post-views]

Приключи първият етап от участието на фрегата „Верни” в операцията на НАТО в Средиземно море „Active Endeavor – 2014”. По време на първия патрул екипажът на фрегата „Верни” изпълни задачи по наблюдение на морските превози в зоната за отговорност в Средиземно море.
На 12 октомври 2014 г. корабът влезе във военноморска база Суда на о. Крит, Гърция, за допълване на запасите и участие в обучение за повишаване на квалификацията на част от екипажа.
От 13 до 17 октомври 2014 г. основният команден състав и групата за проверка на кораби преминаха през специализиран модул в Центъра на НАТО по морски възпиращи операции. Това повиши подготовката на личния състав от кораба за участието в операцията на НАТО „Active Endeavor”.
В тренировъчния център офицерите бяха запознати с анализи и поуки от военноморски операции по контрол на корабоплаването в последните години.
Oбсъдени бяха предизвикателствата при патрулирането, както провежданите операции за борба с пиратството на море и техниките за провеждане на преговори с кораб-нарушител.
Командирът на международния тренировъчен център комодор Йоанис Павлополос, връчи днес сертификати на успешно преминалите обучението.
Фрегатата „Верни” от състава на дивизион патрулни кораби отплава на 7 октомври 2014 г. от пункта за базиране Бургас на военноморска база – ВМС за второто си участие в „Active Endeavor”. Командир на кораба и на 130-членния екипаж е капитан ІІ ранг Павлин Петков.

Най-ново

Единична публикация

Избрани