Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Информационният център с нов директор

[post-views]

Милко Василев
Милко Василев
За директор на Информационния център на Министерството на отбраната е назначен Милко Василев. Вчера той беше представен пред работещите във военните медии.
Началникът на кабинета на министъра на отбраната Илия Налбантов каза пред журналистите, че в близките дни Информационният център трябва да има оздравителен план и нов устройствен правилник. По думите му, приключен е одитът на центъра, материалите от който са предадени на компетентните органи.
Василев е завършил арабистика в СУ „Св. Климент Охридски. От 1981 г. работи като научен сътрудник в секция „Развиващи се страни“ на Института по световно стапанство и международни икономически отношения при Президиума на БАН.
Специализирал е в областта на икономическите проблеми на енергетиката (петрол, природен газ и електроенергетика), световния петролен пазар и политическите, и икономическите проблеми на арабските страни и Афганистан. Доктор по икономика от 1991 г. с дисертация в областта на промишленото производство и икономическия растеж в арабските петролни монархии от Персийския залив. Над 20 години преподава международни отношения на арабските страни и Израел и държавно и политическо устройство на арабските страни в CУ „Св. Климент Охридски“. Преподавател в магистърски курс „Национална сигурност“ на УНСС.
Има издадени 5 монографии и над 20 научни статии. През 1992-1993 г. е съветник по политическите въпроси на министъра на отбраната. През 1993-1994 г. е първият в историята на военното ни разузнаване цивилен заместник-директор на Служба „Военна информация“ – МО, изпълняващ и функции по осъществяване на граждански контрол.
Началник на отдел „Иновационна политика“ на Министерството на икономическото развитие през 1995-1997 г. От 1997 до 2008 г. е анализатор и началник на отдел „Стратегически анализи и прогнози“ в Национална служба „Сигурност“ – МВР. Полковник от резерва.

Най-ново

Единична публикация

Избрани