Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ангел Караньотов прекратява кариера си

[post-views]

Най-добрият ни състезател по супермото Ангел Караньотов обяви, че прекратява състезателната си кариера. Причината е, че не вижда поле за развитие, заради кризата, в която е изпаднал мотоциклетизма в последната година и половина. Решението на пилотът е окончателно и няма нищо, което да го промени.
От Българската федерация съобщиха, че четирима от състезателите са подписали договори и през 2015 година ще се състезават в чужди отбори. Петър Петров ще продължи да кара в световния шампионат по мотокрос в клас МХ 2, но вече за английски тим и то с мотор КТМ. Майкъл Иванов ще тръгне по стъпките на Петров и също ще се състезава в първенството на планетата в същия клас, но под флага на италиански тим с машина Хускварна. Стоян Рашков пък ще бъде първият българин, който ще представя страната ни в американските серии по суперкрос и мотокрос. Иван Петров е ще продължи борбата си в европейския шампионат по мотокрос в клас 125 сс към италиански тим. Представителят ни в пистовия шампионат ще е Мартин Чой. 24-кратният ни национален първенец ще бяга под немски флаг в световния ендурас шампионат с BMW.
Председателят на организационният комитет по провеждането на световните и европейски шампионат у нас Румен Петков, съобщи че най-вероятно кръга от световния шампионат по мотокрос – фрийстайл – Нощта на скоковете ще се проведе. Всичко зависи от това дали ще успеем навреме на платим таксата за участие. Служебният министър Евгения Раданова е изпратила искане министерството на финансите да преведе средства „минимум“ за да може състезанието да се проведе.

Най-ново

Единична публикация

Избрани