Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ с нови мерки срещу ебола

[post-views]

Президентът на САЩ одобри план, който предвижда всички войници върнали се от мисия от засегнатите от вируса на Ебола страни в Западна Африка да бъдат поставяни задължително под карантина.
Мярката е част от опитите на Вашингтон да сведе опасността от разпространението на болестта на американска територия до минимум.
Подходът към проблема предизвика сериозен дебат в американското общество за това, какви мерки да се взимат за хората, които са имали контакт с болни от ебола пациенти и са посещавали най-засегнати страни, като Сиера Леоне, Гвиния и Либерия.
От Пентагона са категорични, че докато цивилните медицински лица имат избор дали да заминат за Западна Африка да се борят с вируса, за военните това е част от задълженията им. Първата група американски войници изпратени от администрацията на Обама, вече е поставена под карантина, допълниха от военното ведомство.
Междувременно посланика на САЩ в ООН Саманта Поуър, при посещението си в Либерия, приветства африканските страни и международните дарители за техните усилия в борбата със смъртоносния вирус.

Най-ново

Единична публикация

Избрани