Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отборът на „Левски“ претърпя ново фиаско. Не, това е вече банално. Съставът, който трябва да радва най-многобройното фенска маса по тези земи, е на дъното! Навръх своя вековен юбилей „Левски“ представя най-слабата си продукция, вероятно с най-некадърните си изпълнители. За треньора пък изобщо не може да говорим, след като резултатите са такива. Провалът е пълен и не е ясно откъде ще дойде светлина в синия тунел.
Иначе само няколко дни след поражението с 0:3 от ЦСКА, „сините“ катастрофираха и в Монтана. Лидерът в „Б“ група победи заслужено с 2:0 своя именит съперник в първи осминафинал за Купата на България на стадион „Огоста“. Така в рамките на един месец и двата гранда на родния футбол преклониха глава пред състава на Ферарио Спасов. Головете във вратата на Кристиян Наумовски бяха дело на Сергей Георгиев (42) и Иван Минчев (57), като преди това Янко Ангелов удари греда в 15-ата минута. Домакините имаха още няколко възможности да постигнат още по-голям резултат при историческата си първа победа срещу „Левски“ след 17 мача.Треньорът на гостите Георги Иванов, вместо да стегне тима си и да атакува евротурнири през Купата на България, пусна на стадиона край река Огоста абсурден състав.
Спасов пък заложи на четирима „сини“ юноши, а звездите Мирослав Антонов и Здравко Лазаров останаха на пейката. Всъщност и монтанци играха с втория си тим, тъй като за тях основната цел е връщането в елита, а в следващите дни им предстоят последователно три срещи с преки конкуренти за влизане в „А“ група. Това още повече отежнява положението на „сините“. Нелепо е да се стоварва цялата вина върху юношите, които по този начин може да бъдат убити във футболно отношение, и така да се загубят за родния спорт. Георги Иванов – Гонзо направи поредния си безумен ход и логично цопна с двата крака в Огоста. Това просто не е „Левски“ и именно Иванов носи огромна вина за състоянието на тима.

Калин Стойчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани