Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Деница Дилова победител в конкурса за нов български роман

[post-views]

Деница Дилова е победител в първия анонимен конкурс за Нов български роман на издателство „Сиела. Отличието е 3000 лв. и издаване на романа й с работно заглавие „Непорочна практика“. Авторката определя жанра си като социална сатира. Идеите за книгата идвали по време на сутрешния й крос. „Много чета и не смятам това за предимство“, казва Дилова, журналистка, от Разград, с издаден сборник с разкази „Тънкости на приготвянето (Разкази с рецепти)“. Била е директор на в. „Лудогорски вестник“. С два разказа през 2006 г. печели гласовете на публиката. През 2010 г. е носител на Първа награда от Осмия конкурс за кратка проза на LiterNet & eRunsMagazine.
Второто място зае Васил Панайотов с романа си „Отчужден“ – наградата е да бъде издаден от „Сиела“. Има апокрифна стихосбирка и няколко участия в сборници с разкази и романи. Пише за „Жената днес“.
Над 400 ръкописа участваха в конкурса на „Сиела“ за нов български роман. Обявен в началото на годината, кандидатите трябваше да изпратят непубликувани досега текстове, с които да се състезават за голямата награда. До финала достигнаха 10 романа.

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани