Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Изпълкомът само смъмри Любо Пенев

[post-views]

Изпълкомът на Българския футболен съюз се събра на извънредно заседание, за да нищи съдбините на националния тим след двете загуби от Хърватия и Норвегия. Въпреки брожението на част от членовете, водени от президента на „Славия“ Венцеслав Стефанов селекционерът на държавния тим запази поста си. „Любо Пенев остава треньор на националния отбор. Програма минимум е трето място. С оглед на точките, които имаме, смятаме, че третото място е осъществимо. Моментът не е подходящ за смяната. Даваме му втори шанс да продължи с отбора. Той е трета година национален селекционер, когато не се постигат резултати, някой трябва да носи отговорност. Не мога само аз да нося отговорност, защото всичко, което зависи от мен, съм го направил. Любо Пенев е млад треньор и му даваме шанс да продължи. Не смятах за необходимо да го викаме, защото не искам да се връщаме в ерата преди 89-а. Аз не работя така. Данчо Лечков отговаря за първия отбор, а Емо Костадинов за юношите и младежите. Не виждам какви други консултанти ни трябват. Любо Пенев си избира екипа.  Основното за резултатите е слабата форма на водещите играчи.  Лечков вече конкретизира. Не забравяйте, че не сме играли с Андора, а с Хърватия – един от най-добрите отбори в момента. Лошото е, че не играхме с агресията на Норвегия. „Никой не се бърка на Любослав Пенев. С Венци Стефанов се чухме по телефона, казах му да си гледа отбора и треньора. Винаги може да има критики“, коментира след заседанието президентът на централата Борислав Михайлов.
Според източници на „БА“ на заседанието не е бил засяган въпросът за отстраняването на помощниците на Пенев и на част от хората, които наставникът използва като скаути и анализатори.
В същото време Изпълкомът назначи бившия треньор на „Левски“ Антони Здравков за селекционер на младежкия национален тим.
Малко след заседанието, което се проведе в Централата на БФС, Любослав Пенев повика 12 футболисти, играещи в чужбина, за мача с Малта на 15 ноември. Полузащитникът на „Палермо“ Ивайло Чочев отново попада сред избраниците на Пенев, а след контузия в състава се завръща Емил Гъргоров. Чочев вече направи игрови минути като титуляр в серия „А“, което дава надежда за селекционера да засили своя тим в халфовата линия.

Ето пълния списък с „чужденци”

Николай Михайлов („Мерсин“, Тур), Николай Бодуров („Фулъм“, Анг), Станислав Манолев („Динамо“, Рус), Георги Илиев („Шъдзяджуан“, Кит), Георги Миланов (ЦСКА Москва, Рус), Ивайло Чочев („Палермо“, Ит), Ивелин Попов („Кубан“, Рус), Тодор Неделев („Майнц“, Гер), Александър Тонев („Селтик“, Шот), Илиян Мицански („Карлсруе“, Гер), Емил Гъргоров („Шъдзяджуан“, Кит), Андрей Гълъбинов („Ливорно“).

Най-ново

Единична публикация

Избрани