Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Клубът на военните разузнавачи-ветерани отбеляза 20 години

[post-views]

Клубът на военните разузнавачи-ветерани отбеляза на 28 октомври 20 години от създаването си. По този повод двама стари бойци от тихия фронт застанаха пред камерата на ВТК. Председателят о.з.капитан първи ранг Георги Методиев сподели, че и до днес има приемственост между поколенията военни разузнавачи.
Дейността на клуба е насочена към популяризирането на традициите на военното разузнаване в обществото. Ветераните помагат и на настоящите български разузнавачи с опита си.
Те са отдали най-хубавите си години в работа за сигурността на България, затова днес не могат да преглътнат обидата от т.нар. „Закон за досиетата”, който ги поставя наравно с доносниците на тоталитаризма.
Разузнавачите са се грижили за добиването на информация за нуждите въоръжените сили, не са се занимавали с доноси и клюки, които да вредят на частни лица.
Военното ни разузнаване води началото си от далечната 1891 година. От тогава до днес през него са преминали хора дали своя принос за националната сигурност. Сред тях личат имената на майор Александър Кисьов и живата легенда полковник Пеньо Пенев.

Най-ново

Единична публикация

Избрани