Информационен център на Министерство на oтбраната

Осем състезатели заминават за Световното първенство по вдигане на тежести

България ще участва с осем състезатели на Световното първенство по вдигане на тежести в Алмати (Казастхан) от 8 до 16 ноември. В състава са включени две жени и шест мъже. Първоначално за участие бяха заявени 13 състезатели, но ще пътуват само осем. Няма контузени състезатели, но има леки болежки.
Аз съм максималист и реалист. Иван Марков отива, за да стане световен шампиони”, каза старши треньорът на националния отбор Иван Иванов.
В отбора са европейските шампиони от Тел Авив 2014 в Ивайло Филев (категория до 62 кг.) и Иван Марков (категория до 82 кг.), както и бронзовия медалист от континенталния шампионат в Израел през април Васил Господинов (94 кг.).
В категория до 77 кг е 30-годишният ветеран Демир Демирев, европейски първенец от 2005 и 2006 година.
При жените в състава е действащата европейска вицешампионка Милка Манева (69 кг.) и бронзовата медалистка от Тел Авив 2014 Мая Иванова (53 кг.). Целта е 3-4 квоти за олимпийските игри в Рио де Жанейро.
Първата група от българския отбор пътува за шампионата на 6-и ноември, а втората – три дни по-късно. Състезателите ще се завърнат в София също на две групи – на 14-и и 15-и ноември в 20.30 часа.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top