Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Евгения Раданова даде нови възможности на спорта

[post-views]

Служебното правителство осигури пари за награждаването на наши заслужили спортисти и за финансиране на домакинства на първенства. Това каза пред журналисти в МС Евгения Раданова, министър на младежка и спорта. Изключително важна е обаче актуализацията на бюджета, свързана със строежа на спортни обекти.
Спортната зала в Пловдив е изградена, но се нуждае от настилка, която да позволи тя да се използва за колодрум, посочи тя. Един от първите ми приоритети беше преглед на обществената поръчка за ремонт на Зимния дворец в София. Поисках вътрешен одит, който показа, че тази обществена поръчка трябва да се прекрати, заради нарушения на процедурите. Решението обаче се обжалва и КЗК ще реши казуса, каза Раданова.
Направихме оценка на финансирането на спортните клубове на домакинствата на международни състезания. Имаме вече програма, с която спортните федерации могат да кандидатстват за финансиране за такива домакинства посочи Евгения Раданова. По време на нашето управление започнахме Национална програма за младежта. Тя има до момента 182 проекта, каза още спортният министър.

Най-ново

Единична публикация

Избрани