Информационен център на Министерство на oтбраната

Новото правителство – с премиер Бойко Борисов

За правителство с премиер Борисов се разбраха на последните консултации ГЕРБ и реформаторите преди връчването на проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това съобщиха техните представители Радан Кънев и Румяна Бъчварова. Самите те няма да бъдат министри и вицепремиери, а иначе: следващият кабинет ще има трима вицепремиери и 18 министри.
Двама от вицепремиерите ще са от ГЕРБ и един от Реформаторския блок. Кънев обяви, че реформаторите ще имат шест министерски поста, а Бъчварова, че се предвижда да има министър и от АБВ.
Ясни са и имената на бъдещите министри, но трябва да бъдат одобрени в ръководството и парламентарните групи и на двете партии, за да бъдат съобщени официално.
Кънев заяви, че реформаторите подкрепят Бойко Борисов за премиер, защото това е най-стабилният вариант за консолидиране на мнозинство в 43-то Народно събрание.
Нашият изборен резултат не дава възможност всичко, което сме поставили като условия да бъде изпълнено и включено в програмата на правителството, добави още той.
Предстоят тристранните срещи с останалите партньори, с които ще се търси мнозинство, каза представителят на ГЕРБ Бъчварова.
Новият кабинет ще се бори за цял мандат на управление. По отношение на структурните промени в Министерски съвет се запази познатата идея за разделяне на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма на три отделни ведомства, както и закриването на Министерството на инвестиционното проектиране.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top