Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Арсенал пропиля аванс от 3 гола за 3:3 срещу Андерлехт

[post-views]

Арсенал изпусна цели 3 гола аванс у дома срещу Андерлехт и бе шокиран в последните секунди, завършвайки 3:3 със съперника в мача им от четвъртия кръг на група „D” в Шампионската лига. „Артилеристите” поведоха в 25-та минута, когато Микел Артета се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Дани Уелбек. Четири минути по-късно Алексис Санчес удвои аванса на домакините. След почивката в 58-та минута Алекс Окслейд-Чембърлейн се измъкна от бранителите на гостите и вкара за класическото 3:0.
При този резултат „топчиите” си помислиха, че са си свършили работата и се дръпнаха в защита. Белгийският гранд обаче не се предаде и постигна истинска сензация. Първо Антони Ванден Боре се разписа на два пъти в 61-та минута след пас на Кавая и в 73-та минута от дузпа за 3:2, а буквално в последната 90-а минута от редовното време Александар Митрович шокира лондончани, оформяйки крайното 3:3.
Въпреки равенството Арсенал остава втори със 7 точки и много добро шансове за прескачане на групата. Андерлехт е трети със само 2 точки.

Най-ново

Единична публикация

Избрани