Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов масов протест в Унгария

[post-views]

Десетки хиляди унгарци протестираха в столицата Будапеща срещу служители на данъчните власти, които бяха замесени в корупционен скандал. Хората искат оставката на началникa на данъчните служби, който наскоро призна, че е сред правителствените лица, получили забрана да пътуват за САЩ, заради обвинения в корупция. Голяма част от протестиращите държат правителството на Виктор Орбан отговорно за скандала.
Протестиращите коментират пред медиите, че дори най-верните поддръжници на премиера Орбан вече съжаляват, че са гласували за него. Заради честите политически скандали в страната, унгарците искат оставки и заплашват с още по-интензивни демонстрации, ако това не се случи.
В началото на месеца Америка обяви, че шест души, всички приближени на премиера Виктор Орбан, участват в корупционни схеми и ги поставиха в списък със забрана за пътуване. Унгария реагира остро и за малко да експулсира американския посланик.
За по-малко от месец това са вторите масови демонстрации в Унгария, като преди това Управляващата партия Фидес успя да разгневи хората с опит да обложи с данък използването на интернет.

Най-ново

Единична публикация

Избрани