Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бъдещите ни въздушни асове се подготвят по нова програма

[post-views]

10 от младите ни летци от изтребителната авиация на Военновъздушните сили започнаха своята летателна подготовка по нова програма. Тя ще продължи до април 2016 година, като през този период пилотите ще натрупат до 350 часа нальот на самолетите „Пилатус” и Л-39, след което ще са напълно готови да продължат обучението си на изтребител.
Командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев даде старт на подготовката на летището в Долна Митрополия и пожела на добър час на младите момчета като им припомни, че трудното обучение тепърва започва и те трябва да покажат своите качества.
Генерал Радев обясни, че новата програма ще предотврати евентуалното отваряне на дупка между поколенията летци.
„Калените в битките пилоти от Граф Игнатиево ще бъдат използвани за инструктори в последната фаза на обучението. Те ще предадат не просто тактиката, а менталитетът да побеждаваш. Убеден съм в успеха на начинанието”, допълни командирът на ВВС.
Целта на новата програма е да развие в летците широк спектър от способности за кратко време и с минимален ресурс. Младите пилоти ще се учат да летят във всякакви метеорологични условия, денем и нощем. Ще стрелят по земни цели, и ще водят въздушен бой. В края на обучението уменията им ще достигнат ниво за бойно използване на самолета по сложни видове подготовки и изпълняване на мисията „Air Policing“. Те ще защитят и степен за класна квалификация „Военен летец-пилот I-ви клас“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани