Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Спортният министър Красен Кралев обяви основните си приоритети

[post-views]

Продължаване на политиката на първия кабинет на Борисов, която беше насочена към сериозно инвестиране в инфраструктурни проекти, обяви министърът на спорта Красен Кралев по повод реформите, които планува да направи в спорта. Кралев призна, че проблемите с базата на ЦСКА са сериозни. Той присъства на събрание на Изпълкома на Българския олимпийски комитет, а след срещата коментира различни проблеми в българския спорт.
„Ще ангажираме добър екип от юристи, които да разрешат казуса с базата на ЦСКА, свързани със стопанисването й. Трябва да сме много прецизни”, добави той.
Кралев обяви още, че ще лобира да има данъчни облекчения за бизнеса и този, който дава финансира спортни инициативи.
Ще се работи и за развитие на детско-юношеския спорт. Това са двете основни цели пред новото ръководство на спортното министерство.
По думите му на общините трябва да се вмени да се занимават с развитието на масовия спорт и този в свободното време: Клубовете да отделят повече внимание на детско-юношеския спорт, а федерациите да се работят в елитния спорт и изявите на професионалните спортисти. Ще има и промени във финансирането на спортните организации – да бъдат поощрявани само онези, които имат успехи и резултати, а не само онези, които имитират дейност.
До седмица Българският спортен тотализатор ще има ново ръководство. Досегашният зам.-министър на спорта Калин Каменов запазва поста си, съобщи Кралев.

Най-ново

Единична публикация

Избрани