Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сухопътните войски отбелязват своя празник

[post-views]

Във военните формирования в цялата страна стартираха различни инициативи, които да отбележат празника на СВ – 19 ноември.
На 10 ноември в ГУЦ „Червен” се проведе общоградски турнир по стрелба с 9-мм пистолет „Макаров”, в който се включиха 10 отбора от община Асеновград. Отборите се състезаваха в две дисциплини „Динамична стрелба” и „Прецизна стрелба”. За пореден път 4-ти Артилерийски полк се представи достойно, като стана комплексен първенец с 92 точки от прецизната стрелба и 115 точки от динамичната стрелба.
На 11 ноември на ГУЦ „Николаево” се проведе състезание по стрелба с пистолет „Макаров”, в което сили премериха военни от гарнизона в Плевен.
За 12 ноември е предвиден турнирът по стрелба с пистолет „Макаров”, който ще се проведе в района на военно формирование 32990 – Пловдив.
На 13 ноември на учебен полигон „Сливница” ще има турнир по стрелба с представители на военнопатриотичните съюзи, военни аташета и журналисти от централни и регионални медии.
Състезание по волейбол ще се състои на 15 ноември между подразделенията от състава на военно формирование 26400 – Благоевград.
101 алпийски батальон, съвместно с Военния клуб и със съдействието на община Смолян организира в събота – 15 ноември, Фолклориада „На хорото в сърцето на Родопите“, в която ще участват 30 състава от цялата страна.
На 17 ноември в Белене ще се проведе турнир по стрелба с пистолет „Макаров” с участието на отбори от военното формирование, районните управления на полицията от градовете Белене и Свищов и Гранична полиция – Свищов.
С тържествено строяване, слово на командирите и прочитане на заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители ще бъде отбелязан празникът на 17 и 18 ноември в гарнизоните Стара Загора, Хасково, Ямбол, Плевен, Шумен, Пловдив, Белене.
С традиционния „Ден на отворени врати” и показ на въоръжение и техника на 17 ноември ще посрещне своите гости военно формирование 34750 – Карлово, а на 18 празникът ще бъде отбелязан в гарнизоните Плевен, Ст. Загора, Мусачево, Благоевград, Белене, Асеновград, Свобода, на учебен полигон „Корен”, Смолян и Пловдив. В част от военните формирования ще бъдат проведени и спортни състезания.
На 18 ноември 2014 г. от 10.00 ч. в Театър „Българска армия” в София ще започне тържество, на което военнослужещи и цивилни служители от Сухопътните войски ще бъдат отличени с награди от името на министъра на отбраната и на началника на отбраната за проявен професионализъм.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев ще поздрави личния състав за успешното изпълнение на задачите през настоящата 2014 година.

Най-ново

Единична публикация

Избрани