Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Правителството проведе първото си редовно заседание

[post-views]

Министър-председателят Бойко Борисов назначи двама зам.-министри на отбраната. Десислава Йосифова, която беше на тази длъжнoст и по време на служебното правителство, запазва поста си. Новото попълнение в екипа на министър Николай Ненчев е Орхан Исмаилов – досега член на Комисията по досиетата. След първото редовно заседание на правителството стана ясно още, че министърът на вътрешните работи е назначил Георги Костов за зам.-главен секретар на ведомството, а в петък предстои представянето на целия му екип. По отношение на реформите в МВР Веселин Вучков изрази мнение, че министерството няма нужда от служба за подслушване.
То няма да се занимава с дейностите подслушване и проследяване, а ще бъде само заявител. Техническата служба ще остане в ДАТО.
Вътрешният министър съобщи още, че разследващите полицаи от МВР и оперативните служби в София ще положат всички усилия, за да разкрият извършителя на кражбата на „тефтерчетата на Златанов”, откраднати от автомобила на вещото лице, отговорно за съхраняването им.
Вучков допълни, че досъдебното производство е срещу неизвестен извършител и подчерта, че от тук нататък прокуратурата е тази, която трябва да дава информация, а не МВР.
На вчерашното заседание на правителството премиерът Бойко Борисов е заявил, че според него пък тефтерчетата на Филип Златанов са фалшиви и затова са изчезнали, а Цвета Караянчева от парламентарната група на ГЕРБ, коментира в Народното събрание, че случаят с липсващото тефтерче е инсценировка на „Костинброд 2”.

Най-ново

Единична публикация

Избрани