Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Конфликтът в Източна Украйна взе нови жертви

[post-views]

Проруските сепаратисти са убили шест украински войници и трима полицаи за последните 24 часа в Източна Украйна, твърдят властите в Киев. Най-малко 9 военнослужещи и петима полицаи са ранени при епизодични сблъсъци в района, допълват военните.
Последните съобщения за жертви идват часове преди срещата на Външните министри на ЕС. На нея те ще обсъдят възможности за налагането на нови санкции, но този път не срещу Русия, а срещу проруските бунтовници, които проведоха в началото на месеца избори за президент и парламент.
Брюксел вече наложи няколко пакета от икономически санкции на Москва, заради активното й участие в Украинския конфликт.
Западът е категоричен, че Русия тренира, финансира и въоръжава сепаратистите.
Част от страните-членки обаче искат ЕС да увеличи икономическия натиск и срещу Русия, особено след съобщенията, че Москва продължава да изпраща бронирана техника, включително и танкове в Източна Украйна.
Напрежението между ЕС и Русия продължава да расте и заради разразилата се дипломатическа буря през последните няколко дни.
През деня стана ясно, че Москва е изгонила няколко полски дипломати в отговор на решението на полските власти да експулсират руски дипломати през уикенда.
В събота Германия обяви, че неин дипломат е изгонен от Москва, в отговор на експулсирането на руски журналист от град Бон, заподозрян в шпионаж.

Най-ново

Единична публикация

Избрани