Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Светлозар Стоянов
Светлозар Стоянов

На заседание на правителството тази седмица бе взето решение да се прехвърли част от техникума по механотехника в Казанлък на Националната школа по физика, създадена от учителя Теодосий Теодосиев. Досега Тео, както е известен сред казанлъчани, работеше в отчайващо мизерни условия и наред с учениците си мръзнеше в класни стаи без отопление.
Добре, похвално, ама защо чак сега? Нима Теодосиев не подготвя едни от най-добрите физици в света вече повече от 30 години? Къде спаха досега политиците, предишните правителства, това правителство в миналия мандат, общинската администрация в този и предходните си мандати? Нима никой не знаеше досега за Теодосиев, въпреки че негови ученици работят в ЦЕРН или преподават в Кеймбридж и Оксфорд?
Явно трябваше да дойде Денят на народните будители, за да бъде осветлен за пореден път проблемът с липсата на материална база и отчайващите условия, в които днес работи един от малцината български възрожденци. Добре, че бяха кореспондентите на Нова ТВ от Казанлък, за да покажат един от най-плесенясалите ъгли на провинциалното ни образование.
Тео е твърде скромен и проблемът му сигурно би останал нерешен и до ден-днешен без помощта тези достойни журналисти!
Има и такива колеги. Малко са, но ги има.

Най-ново

Единична публикация

Избрани