Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ пращат още военни в Ирак

[post-views]

Пентагонът съобщи, че първата група от 1 500 допълнителни американски военни, които трябва да съветват и тренират иракските сили, ще пристигне в страната идните няколко седмици.
Очаква се американците да помагат на доброволци от сунитски племена, които се присъединяват към тренировъчните центрове във военните бази, за да се научат да се борят с групировката „Ислямска държава”. От Вашингтон съобщиха още, че са получили обещание за участие и от други държави от коалицията.
Все още се очаква Конгресът на Съединените щати да одобри необходимото финансиране за военните. В началото на ноември президентът Обама оповести плановете на страната му да удвои броя на американските сили в Ирак, да бъдат изградени бази и да бъдат създадени 9 нови иракски военни бригади и три на кюрдските милиции Пешмерга.
Междувременно иракската армия и кюрдските сили продължават боевете срещу „Ислямска държава”. Съобщено беше, че при въздушни удари е убит лидера на групировката в Мосул – Радван Талеб ал Хамдуни. Засега тази информация не е потвърдена.

Най-ново

Единична публикация

Избрани